sobota 31.8. 2019 areál Lázní Velichovky 1897
10:00 - 18:00 hodin
vstupné 50 Kč, děti zdarma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||
Hlavní hvězdou našeho Lázeňského food festivalu bude šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée. Znát ho můžete například z oblíbené kuchařské show MasterChef.
Přemek si pro Vás připraví kuchařskou show, ve které přímo před Vámi uvaří skvělé menu, které budete moct ochutnat!
Člen TOP 5 letošní řady soutěže MasterChef a nyní kuchař olomoucké restaurace Entrée.
Oliver připraví svoji vyhlášenou upgradovanou sladkou krupici a ceviche ze pstruha.
Tento sympaťák ze soutěže MasterChef si pro Vás na podiu připraví fantastické menu s nádechem Francie (těšit se můžete na jeho proslulé flambované palačinky Suzette a křepelku s hruškou a redukcí z červeného vína).
Marek má bohatou praxi z italských restaurací, včetně michelinské Ristorante il Sole a nyní působí jako vedoucí Bidfood Gastrostudia a je lektorem Kulinářské Akademie EU.
Má pro Vás připravené báječné italské menu!
Tomáš je legenda nejen české gastronomie, ale je také jako jeden z pěti Čechů držitelem prestižního titulu klubu Chef des Chefs a roky pracoval a učil se u šéfkuchaře století, Paula Bocuse!
Těšit se můžete na skvělé francouzské menu.
Na našem domácím poli Vám budeme servírovat to nejlepší, co umíme! Moderní gastronomie a masové speciality z vlastních chovů!
Náchodská restaurace pro Vás připraví fantastické kousky.
Milujete sladké? Pokud ano, tak právě pro Vás tu bude stánek Fidla ze Smiřic s jejich úžasnými dezerty!
Sladké dobroty si budete moct vychutnat u stánku MH SWEET Boutique, který se specializuje na výrobu sladkého designu!
Nově otevřená restaurace u Přehrady Les království. Vaří českou kuchyni za použití surovin od lokálních dodavatelů, moderních metod bez použití polotovarů, umělých přísad a dochucovadel.
Pravé belgické hranolky jsou vyráběny podle tradičního receptu z čerstvých brambor a doplnit je můžete o různé omáčky.
Sociální podnik vytvářející pracovní příležitosti pro zdravotně znevýhodněné osoby. U tohoto trucku se můžete těšit na vynikající mini koblížky různých příchutí.
Speciality argentinské kuchyně.
O dostatečnou hladinu kofeinu se Vám během festivalu bude starat tato skvělá parta kávových nadšenců
Něco pro všechny milovníky pálivého jídla! Fantastické chilli omáčky, salsy a džemy budete moct ochutnat u stánku My-Chilli.eu! Jako první výrobce chilli produktů v ČR získali světové ocenění World Hot Sauce Awards, a to hned se dvěma výrobky!
Pojídání hmyzu – jinými slovy Entomofágie. Že to zní neuvěřitelně? Dá se to jíst? Jak to někdo může strčit do úst? Pro nás představa vzbuzující údiv, u někoho možná odpor. Ale to je možná proto, že se nacházíme ve Střední Evropě. Těšit se můžete nejen na hmyzí dobroty, ale například i na žabí maso.
V tomto stánku najdete poctivé francouzské palačinky, vyráběné na těch nejlepších plotnách přivezených z Francie! Na výběr budete mít z velké nabídky sladkých, ale i slaných palačinek!
Něco pro milovníky dobrého masa, které BBQ Boys opravdu umí! "BBQ není grilování. BBQ je dlouhá příprava masa na teplém kouři za užití speciálních druhů dřeva a speciálního "smokeru". Ve smokeru kouř lehce hladí velké kusy masa čímž dosáhne nesmírné šťavnatosti. Jedná se o přípravu masa, která koření už v dobách indiánů."
Znáte tuto oblíbenou španělskou a mexickou dobrotu? Churros jsou křehké podlouhlé koblížky obalené ve skořici a cukru, které se podávají s čokoládou nebo karamelem! Ochutnat je budete moct u stánku Los Churros.
Linda McCartney's Foods je společnost vyvíjející vegetariánské alternativy masa již více než 25 let. S odkazem zakladatelky Lindy McCartney's bojuje za chutnou, rostlinnou gastronomii bez utrpení zvířat a přírody. Na festivalu se představí s perfektním šťavnatým cheeseburgerem a scampi bites (krevetky) s domácí tatarskou omáčkou.
Domácí ovocné nanuky a alko i nealko limonády.
Makaróny se sýrem na tradiční i netradiční způsob pro vás připraví tento stylový food truck Mek a Číz - food truck.
Tradiční i netradiční záviny.
Poklady čínské kuchyně budete moci ochutnat u stánku Tepla kacka! Tento projekt má na starosti Lucka Bártová, finalistka Masterchef 2018. Menu bude opravdu bohaté, můžete se těšit například na pekingskou kachnu s hoisin omáčkou, křupavý bůček, dim sum a gyoza knedlíčky nebo hovězí rendang!
Brand značkových restaurací a stánků s rychlým občerstvením "Burger Jako Prase" vznikl jako vlajková loď rodinné cateringové firmy s dlouholetou tradicí "Catering Jako Prase".